Maven Publishing
‘De noodzakelijke zaklamp in een duistere, duistere kelder.’
The Spectator
‘Een onthullende en intelligente introductie van de bewoners van de geheime, versleutelde cyberwereld.’
THE GUARDIAN
Dark net
Dark net
Daal af in de digitale onderwereld van hackers, seks, bitcoins en wapens

Dark net is een onthullende beschrijving van het deel van het internet dat niet met een gewone browser te bereiken is. Hier bevinden zich de meest gevaarlijke én creatieve subculturen: de ‘trollen’ en pornoproducenten, de drugshandelaren en hackers, maar ook idealistische bitcoinontwikkelaars. Het is een wereld die maar een paar klikken van je verwijderd is. En toch hebben de meesten van ons hem nog nooit bezocht.

Jamie Bartlett traceerde de hoofdrolspelers en ging met ze in gesprek. Wat hij ontdekte is opzienbarend en choquerend. Hij neemt je mee op een duizelingwekkende tour door deze dynamische wereld, en laat zien wat er gebeurt wanneer mensen in complete anonimiteit kunnen opereren.

Jamie Bartlett
Jamie Bartlett

Jamie Bartlett is directeur van het Centre for the Analysis of Social Media van de gerenommeerde denktank Demos. Hij is gespecialiseerd in sociale media, nieuwe (extremistische) politieke stromingen, internetculturen, en veiligheid en privacy online. Hij heeft een wekelijkse column in The Telegraph over technologie. Bij Maven Publishing verscheen in december 2015 het boek Dark net.

ISBN
  • 978 94 9184 570 3
Vormgeving
  • Thonik
Vertaler
  • Wim Scherpenisse
Originele titel
  • The Dark Net: Inside the Digital Underworld
Maven Publishing