Maven Publishing
'Over dit boek zullen we het nog jaren hebben.'
Rutger Bregman
'Baanbrekend en brutaal... een opwindende leeservaring.'
The Guardian
'Dit is geen boek. Dit is een intellectueel feestmaal.'
Nassim Nicholas Taleb
Het begin van alles
Het begin van alles
Een nieuwe geschiedenis van de mensheid

The New York Times Bestseller - BBC History Book of the Year - #1 Der Spiegel Bestseller

Het begin van alles is een revolutionaire herziening van de geschiedenis van de mensheid. Het neemt je mee op een duizelingwekkende en meeslepende rit die 30.000 jaar en de hele planeet omspant.

Antropoloog David Graeber en archeoloog David Wengrow tonen aan dat het gangbare verhaal over het ontstaan van de mensheid - denk aan de boeken van Steven Pinker, Jared Diamond en Yuval Noah Harari - niet klopt. Ze beschrijven prehistorische megasteden, onontdekte matriarchaten, landbouwweigeraars en andere verrassende samenlevingen die ons huidige beeld van de geschiedenis onherroepelijk doen kantelen.

Deze internationale bestseller rekent definitief af met oude beperkende mythen die ons wereldbeeld tekortdoen. De geschiedenis laat zien dat ongelijkheid en discriminatie niet ingebakken hoeven te zitten in een complexe samenleving. Als we dit idee loslaten, kunnen we met meer inventiviteit en daadkracht onze huidige samenleving inrichten. Het is hoog tijd voor een nieuwe blik op de mensheid.

Klik hier voor de digitale literatuurlijst'Het begin van alles ademt de geest van de briljante dwarsdenker David Graeber.' ★★★★★ - de Volkskrant

‘De toon is toegankelijk, soms zelfs grappig, de inzichten onthutsend.’ ★★★★★ - Knack

Haast op elke pagina wacht een nieuwe vondst of stelling.' ★★★★ - De Standaard

'Het begin van alles is zoiets als een schatkist. Een monter vertelde, duizelingwekkend erudiete schatkist.’ - De Groene Amsterdammer

'Leest als een trein.' - Algemeen Dagblad

'Briljant.' - The Atlantic

'Een radicale herziening van de geschiedenis van de mensheid.' - Rebecca Solnit

'Up-tempo en met de potentie om een revolutie te ontketenen.' - The Sunday Times

'Fascinerend, uitdagend en verhelderend.' - Noam Chomsky


***

Klik hier voor de digitale literatuurlijst

David Graeber
David Graeber

David Graeber (1961-2020) was hoogleraar antropologie aan de London School of Economics. Hij is auteur van Schuld en Bullshit Jobs, en schreef voor onder meer Harper's Magazine en The Guardian. Als iconisch denker en gerenommeerd activist was hij grondlegger van Occupy Wall Street. Hij overleed vlak na het afronden van Het begin van alles.

Andere boeken van David Graeber
David Wengrow
David Wengrow

David Wengrow (1972) is hoogleraar vergelijkende archeologie aan het Institute of Archaeology van de University College London en is gasthoogleraar aan de New York University. Hij is auteur van drie boeken waaronder What Makes Civilization? en doet archeologisch veldwerk in verschillende delen van Afrika en het Midden-Oosten. Samen met David Graeber schreef hij Het begin van alles.

Inkijkexemplaar
  • Klik hier om het inkijkexemplaar te downloaden in PDF formaat.
Noten
  • Klik hier om de noten te downloaden in PDF formaat.
Aantal pagina's
  • 656
ISBN
  • 978 9493 213 26 5
Vertaler
  • Rogier van Kappel en Bart Gravendaal
Originele titel
  • The Dawn of Everything
Maven Publishing