Maven Publishing
'Een rijk pleidooi voor het incorporeren van vergissingen (...), fraai geïllustreerd aan de hand van voorbeelden die iedereen zullen aanspreken.'
VPRO NOORDERLICHT
'Er zijn weinig populair-wetenschappelijke boeken die zoveel herkenning oproepen als Oeps!'
KIJK
Oeps!
Oeps!
Waarom fouten maken ons grootste talent is

Of we nu de verkeerde partner kiezen of in de verkeerde trein stappen, het moment waarop we ons bewust worden van een vergissing kan erg pijnlijk zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we er alles aan doen om dit te vermijden. Bovendien vinden we niets fijner dan gelijk krijgen, zelfs als dat onze relaties onder druk zet of in ons nadeel werkt.

Kathryn Schulz combineert inzichten uit de hersenwetenschap, psychologie en filosofie om uit te leggen hoe het komt dat we soms zien wat er niet is, geloven wat niet waar is en ons iets herinneren wat niet is gebeurd. Op meeslepende en humorvolle wijze behandelt ze zowel kolossale vergissingen, zoals het veroordelen van een onschuldig persoon of het amputeren van het verkeerde been, als kleine alledaagse vergissingen, zoals het missen van een afslag of het vergeten van een tas, om zo onze merkwaardige relatie met onze fouten aan het licht te brengen. Het resultaat is een glashelder en geraffineerd betoog over waarom fouten, leermomenten, creativiteit en zelfs humor verschillende namen zijn voor hetzelfde fenomeen. Wie fouten probeert te vermijden, loopt dus heel wat mis!

Kathryn Schulz
Kathryn Schulz

Kathryn Schulz is een van de beste Amerikaanse schrijfsters van dit moment. Ze schrijft onder andere voor The New Yorker en is winnaar van de Pulitzer Prize. Ze schreef eerder Oeps! Waarom fouten maken ons grootste talent is.

ISBN
  • 9789490574192
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Pon Ruiter, Henny Corver en Frits van der Waa
Originele titel
  • Being Wrong: Adventures in the Margin of Error
Maven Publishing