Maven Publishing
'Schakel over op Scrum of ga door met verspillen.'
MANAGEMENT EXECUTIVE
‘Jeff Sutherland is op missie om dit hulpmiddel voor het eerst ook in handen van het algemene bedrijfsleven te geven, en hij slaagt daar glansrijk in.’
ERIC RIES, THE NEW YORK TIMES bestsellerauteur van THE LEAN STARTUP
Scrum
Scrum
De revolutionaire manier om sneller, beter en flexibeler te werken

Scrum is een revolutionair nieuwe manier van werken die op stormachtige wijze de wereld verovert. Managementgoeroe Jeff Sutherland ontwikkelde de Scrum-methode toen hij zag dat onze steeds snellere en complexere maatschappij vroeg om een nieuwe manier van werken. De resultaten zijn fenomenaal: Scrum is inmiddels omarmd door bedrijven zoals Apple, Google, Facebook, Marktplaats, ING, Accenture en talloze internetstart-ups.

Aan de hand van vele meeslepende anekdotes over zijn ervaringen als gevechtspiloot en ondernemer, legt Sutherland uit hoe deze baanbrekende methode werkt. Scrum gaat uit van kleine teams die in korte ‘sprints’ werken en zich steeds kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dit zorgt voor een betere perceptie van tijd en vermindert onze behoefte aan controle, waardoor de productiviteit van teams omhoogschiet. Of je nu een raket bouwt, lesgeeft of een bruiloft organiseert: met Scrum breng je elk denkbaar project tot een goed eind.

Jeff Sutherland is de grondlegger van Scrum en mede- auteur van het Agile Manifesto. Hij is opgeleid tot gevechtspiloot en ging meer dan honderd keer op missie naar Noord-Vietnam. Na zijn tijd bij het leger werkte hij als onderzoeker aan de University of Colorado School of Medicine, waarna hij betrokken raakte bij databeheer en IT-ontwikkelsystemen. 

Jeff Sutherland
Jeff Sutherland

Jeff Sutherland is de bedenker van Scrum en mede-auteur van het Agile Manifesto. Sutherland is opgeleid gevechtspiloot: hij ging meer dan honderd keer op missie naar Noord-Vietnam. Na elf jaar in het leger deed hij onderzoek naar kankercellen aan de University of Colorado School of Medicine, waarna hij betrokken raakte bij databeheer en IT-ontwikkelsystemen.

ISBN
  • 978 94 9184 537 6
Vormgeving
  • DPS
Vertaler
  • Willem Scherpenisse
Originele titel
  • Scrum: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time
Maven Publishing