Maven Publishing
Koen Schobbers
Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Koen Schobbers

Koen Schobbers (1992) was een gamend kind. Hij was de eerste esporter met een topsportstatus en studeerde tegelijkertijd geneeskunde. Tegenwoordig is hij dé specialist op het gebied van gamen en esports.

Koen ervaarde vroeger zelf problematiek met zijn moeder, als gamend kind. Dit is de reden achter zijn bedrijf Parents of Play, een platform om opvoeders te helpen de relatie met hun gamende kind te herstellen, behouden of versterken en kinderen in een gezondere balans te krijgen of te houden. Hiervoor werkt Koen ook samen met bedrijven en heeft hij onder andere gewerkt met VodafoneZiggo, Spinnin’ Records en KIA.

De carrière van Koen begon in 2007 als professionele gamer in de game ‘Trackmania’. Naar aanleiding hiervan is hij van 2016 tot 2020 anchorman geweest van het programma ‘Inside Esports’ op FOX Sports, is hij vanaf 2016 een internationale spreker en is hij bestuurslid en vicevoorzitter van de ‘Athletes & Players Commission’ van de Global Esports Federation. Hij wordt internationaal gezien als een van de experts van de industrie en geeft regelmatig trainingen, workshops en keynotes voor bedrijven en organisaties. Bekijk hier de optredens in de media van Koen.

Maven Publishing