Maven Publishing

Het leukste boek voor kinderen én ouders

Het leukste boek voor kinderen én ouders

Het Boemerangboek is een superleuke ervaring voor ouder en kind (of een andere volwassene die het kind goed kent). Omstebeurt voeren ouder en kind een opdracht of challenge uit, en gaandeweg leert je kind meer over hoe op een goede manier om te gaan met boosheid, verveling, pesten, verdriet en alle andere moeilijke dingen in het leven. Daarnaast krijg jij een inkijkje in het hoofd van je kind, hou je er een echt bijzonder bewaarboek aan over én hebben jullie veel lol met elkaar.

De opdrachten hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn makkelijk en superleuk om te doen, ze verbeteren jullie band én ze leren je kind belangrijke skills. Denk aan elkaars gezicht tekenen, opschrijven waarom het leuk is om ouder van je kind te zijn (of een kind van je ouder), creatieve oplossingen voor elkaars problemen bedenken of samen een tijdscapsule maken voor als je kind 18 jaar is. Je bent er gemiddeld 28 dagen mee bezig en je kind blijft gemotiveerd door de grappige opdrachten en originele prijzen.

Door de opdrachten te doen ontvangen kinderen munten die ze kunnen sparen, en waarmee ze zelf kunnen kiezen wat voor prijs ze krijgen. Denk aan 15 minuten later naar bed, een 1 april grap uithalen of alleen maar zoet beleg mogen kiezen. Daarnaast is er ook een grote eindprijs voor als jullie samen het hele boek voltooien: de ja-ja-dag. Die dag moet je kind eerst overal ja zeggen op wat jij voorstelt, daarna worden de rollen omgedraaid en moet jij overal ja op zeggen. Van tevoren kan je wel afspreken wat wel of niet binnen de regels valt. En dat levert gegarandeerd een bijzonder leuke dag op :-)

Het Boemerangboek is geschikt voor kinderen vanaf 8 tot en met 12 jaar. En het is natuurlijk héél geschikt voor volwassenen!

Het boek is geïllustreerd door de geweldige Hein de Kort, en zit dus ook weer bomvol grappige tekeningen. Hier lees je meer over het boek!

Wouter de Jong
Wouter de Jong

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan meer bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong transformeert elke bijeenkomst tot een ‘sportschool voor de geest’ waar iedereen weer opgeladen uitkomt. Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en met ideeën uit mindfulness, compassietraining en positieve psychologie verbetert hij je mentale conditie – en dat leidt tot positieve resultaten op elk vlak in je leven. Mindgym is als een proteïne shake voor je hersenen, zelfs voor de meest nuchteren. Wouters energieke en verrassend leuke presentatie geeft je een mentale reset, met als effect meer focus, rust én energie.

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk op het werk om te gaan. Door mindfulness neemt de betrokkenheid toe zonder dat je opbrandt, kun je beter inspelen op veranderingen en ga je effectiever om met je tijd, emoties, stress en collega's. Je verhoogt de focus op het lichaam, zodat je vroegtijdig stresssignalen kunt opmerken en daar constructief op in kunt spelen. Energiemanagement voor de lange termijn dus! En...net als in de sportschool: alleen luisteren naar theorie boekt geen resultaat.

Wouter de Jong is veelgevraagd spreker en mindfulness trainer. Hij studeerde af in Nederlands recht, aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere in GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn bestseller ‘Mindgym: Sportschool voor je geest’ kwam in 2018 uit bij Maven Publishing, begin 2019 volgde ‘Mindgym Work-outs’. Eind 2019 verscheen zijn superpopulaire boek voor kinderen: 'Superkrachten voor je hoofd', oftewel Mindgym voor kids. De Jong geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties.


Maven Publishing