Maven Publishing

Meer focus, rust én energie met Mindgym Journal van Wouter de Jong

Meer focus, rust én energie met Mindgym Journal van Wouter de Jong

We sporten om onze spieren sterker te maken en gezond te blijven, maar onze mentale fitheid schiet er nogal eens bij in. Terwijl je leven veel zinvoller en plezieriger kan worden als je goed zorgt voor je bovenkamer. Maar hoe word je op een makkelijke manier mentaal fitter? Het antwoord: journaling, reflecterend schrijven over jezelf en anderen. Daarom komt bestsellerauteur Wouter de Jong met Mindgym Journal, hét boek dat je binnen no-time meer focus, rust en energie geeft.

Wetenschappelijk bewezen

Mindgym Journal is het allernieuwste boek uit de succesvolle Mindgym-reeks van Wouter de Jong, en is bij uitstek geschikt om je te helpen mentaal fitter te worden. Je beantwoordt iedere dag een grappige, uitdagende of verdiepende vraag. En die vijf minuten schrijven per dag leveren je heel wat mentale voordelen op! Van journaling word je namelijk:

- Creatiever

- Minder gestrest

- Productiever

- Gelukkiger

Deze voordelen zijn wetenschappelijk bewezen. Schrijven maakt je bewuster van je sterke en zwakke punten, en van wat je écht belangrijk vindt. Wie dingen uitschrijft op papier, ziet ze doorgaans scherper. En zo wordt het makkelijker te verwoorden hoe je je voelt, en waar je behoeften en grenzen liggen. 

Elke dag een prikkelende vraag

Iedereen die wel eens aan een journal begonnen is weet: de kunst zit 'm in het volhouden. Mindgym Journal gaat nooit vervelen omdat er iedere dag een nieuwe en prikkelende vraag voor je klaarstaat. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar inspiratie én komen alle aspecten van je leven aan bod – van werk- en familierelaties tot je seksleven.

Wat.doen.al.die.puntjes.op.het.omslag?

Wat is er leuker dan beloond worden voor het ontwikkelen van een goede gewoonte? Mindgym Journal maakt gebruik van microbeloningen. Op het omslag staat een speciaal hiervoor ontwikkelde connect-the-dots-afbeelding. Heb je een vraag beantwoord? Dan mag je een streepje zetten. Zo wordt je voortgang zichtbaar en verschijnt er streepje voor streepje een mooie illustratie.

Dit soort vragen kun je verwachten:ort vragen kun je verwachten

-  Mensen liegen gemiddeld één tot drie keer per dag tegen elkaar, maar hoeveel lieg je eigenlijk tegen jezelf? En waarover lieg je dan? (En nu niet liegen.)

- Stel je voor dat er drie heel boze ideeën van jou aan je sterfbed staan. Welk idee is het kwaadst dat hij nooit door jou is verwezenlijkt en uitgevoerd? 

- Wat heb je de afgelopen 24 uur 'gewonnen'?

- Voor welke risicovolle keus die je hebt gemaakt ben je het dankbaarst? Wat ga je de komende tijd riskeren?

Wouter de Jong
Wouter de Jong

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan meer bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong transformeert elke bijeenkomst tot een ‘sportschool voor de geest’ waar iedereen weer opgeladen uitkomt. Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en met ideeën uit mindfulness, compassietraining en positieve psychologie verbetert hij je mentale conditie – en dat leidt tot positieve resultaten op elk vlak in je leven. Mindgym is als een proteïne shake voor je hersenen, zelfs voor de meest nuchteren. Wouters energieke en verrassend leuke presentatie geeft je een mentale reset, met als effect meer focus, rust én energie.

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk op het werk om te gaan. Door mindfulness neemt de betrokkenheid toe zonder dat je opbrandt, kun je beter inspelen op veranderingen en ga je effectiever om met je tijd, emoties, stress en collega's. Je verhoogt de focus op het lichaam, zodat je vroegtijdig stresssignalen kunt opmerken en daar constructief op in kunt spelen. Energiemanagement voor de lange termijn dus! En...net als in de sportschool: alleen luisteren naar theorie boekt geen resultaat.

Wouter de Jong is veelgevraagd spreker en mindfulness trainer. Hij studeerde af in Nederlands recht, aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere in GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn bestseller ‘Mindgym: Sportschool voor je geest’ kwam in 2018 uit bij Maven Publishing, begin 2019 volgde ‘Mindgym Work-outs’. Eind 2019 verscheen zijn superpopulaire boek voor kinderen: 'Superkrachten voor je hoofd', oftewel Mindgym voor kids. De Jong geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties.


Maven Publishing